Sunday, February 3, 2019

Régi Magyar Költők Tára - XVII. század 17. kötet H. Hubert Gabriella - könyv


Letöltés PDF Olvasás online



A kötetben ismeretlen vagy kevéssé számon tartott szerzőjű, XVII. századi gyülekezeti és temetési énekeket teszünk közzé. Ezek egy részét evangélikusok és reformátusok egyaránt énekelték, más része evangélikus hátterű, ezen belül többnyire az eperjesi és a dunántúli gyülekezetekhez köthető.

Fordításirodalmunk és zenetörténetünk számára különösen azok az evangélikus énekek jelentősek, amelyek a magyarországi németek, szlovákok és szlovének énekkincsével kölcsönhatásban keletkeztek. a kölcsönhatás nemcsak nyelvi és zenei, hanem poétikai téren is érvényesült. a különböző irodalmi hagyományok érintkezése különleges verselésbeli.
Régi magyar költők tára: XVII. század, 1, A tizenöt éves háború, Bocskay és Báthori Gábor korának költészete, kiad. H. Hubert Gabriella, a szövegeket kiad. RÉGI MAGYAR KÖLTŐK TÁRA SZENCI MOLNÁR ALBERT KÖLTŐI MŰVEI Hubert Gabriella végezte a kötet előkészítését és szerkesztését, ő készítette el a 2016. máj. 10. A kötet sajtó alá rendezőit, H. Hubert Gabriellát, az Evangélikus Országos A magyar dallamokat a Régi Magyar Dallamok Tára segítségével Könyv ára: 5415 Ft, Régi Magyar Költők Tára - XVII. század 17. kötet - H. Hubert Gabriella (Szerk.), A kötetben ismeretlen vagy kevéssé számon tartott szerzőjű, 2016. máj. 10. A kötet sajtó alá rendezőit, H. Hubert Gabriellát, az Evangélikus Országos A magyar dallamokat a Régi Magyar Dallamok Tára segítségével 2016. máj. 10. A kötet sajtó alá rendezőit, H. Hubert Gabriellát, az Evangélikus Országos A magyar dallamokat a Régi Magyar Dallamok Tára segítségével 2016. máj. 10. A kötet sajtó alá rendezőit, H. Hubert Gabriellát, az Evangélikus Országos A magyar dallamokat a Régi Magyar Dallamok Tára segítségével 2016. máj. 10. Lenyűgöző kincsestár – Gyülekezeti énekek a Régi Magyar Költők Tárában A kötet sajtó alá rendezőit, H. Hubert Gabriellát, az Evangélikus Régi Magyar Költők Tára - XVII. század 17. kötet, szerző: H. Hubert Gabriella, Kategória: Kereszténység, Ár: 4 845 Ft. 2016. máj. 10. A kötet sajtó alá rendezőit, H. Hubert Gabriellát, az Evangélikus Országos A magyar dallamokat a Régi Magyar Dallamok Tára segítségével

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.